Meny
menyknappen

Integritetspolicy (privacy policy)

Vilka vi är

Vår officiella hemsida är https://snabbskriv.se/.

Vilken personlig data vi samlar in och varför vi samlar in det

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på sidan samlar vi in all data från kommentarsformulären, men också besökarens IP-adress och webbläsarens användaragentsträng för att underlätta att upptäcka skräppost.

Media

Om du laddar upp bilder eller video till hemsidan, bör du undvika att ladda upp bilder eller videor med inbäddad platsinformation (EXIF GPS). Besökare på hemsidan kan ladda ner och utläsa all platsdata från alla bilder och videor på hela hemsidan.

Kontaktformulär

När besökare kontaktar oss via vårt kontaktformulär på sidan samlar vi in all data från kontaktformuläret, men också besökarens IP-adress och webbläsarens användaragentsträng för att underlätta att upptäcka skräppost.

Kakor

Här på Snabbskriv används kakor för att förbättra användarvänligheten och för att göra våra tjänster mer relevanta för dig.

Det är väldigt vanligt att hemsidor använder kakor för de används ofta för vanliga funktioner. Som till exempel för att anpassa hemsidor efter val och preferenser, och för att samla in statistik om hur hemsidor används. För oss är detta varför vi använder kakor.

Detta används också för att kunna spara allas framsteg som görs i kurserna. Alla kurser som klarats av markeras med grön färg så att det enkelt går att se hur långt man kommit på sidan (sparas till webbhistoriken raderats). Funktionen går att slå på och av på kurssidan.

Kakor är små textfiler som sparas på din dator eller annan enhet med en liten sträng av information. Besökare kan enkelt acceptera, blockera eller ta bort dem om de vill. Det finns två typer av kakor. Permanenta som sparas en kort eller lång stund på besökarens dator tills de utgått eller raderats, och sessionskakor som är temporärt lagrade tills besökaren stänger ner webbläsaren. Om du inte accepterar användningen av kakor kan du stänga av dem i din webbläsares inställningar.

Inbäddat innehåll från andra hemsidor

Artiklar på denna hemsida kan innehålla inbäddat innehåll (som till exempel videor, bilder, artiklar etc) från andra hemsidor. Inbäddat innehåll från andra hemsidor beter precis på samma sätt som om besökaren hade besökt den andra hemsidan.

Dessa hemsidor kan samla in data om dig, använda kakor, inbädda tredjepartsinnehåll i sin tur, och analysera, spåra och övervaka dina interaktioner med det inbäddade innehållet. Inkluderat att spåra dina interaktioner med det inbäddade innehållet om du har ett konto och är inloggad på den hemsidan.

Analys och annonser

Vi använder Google Analytics för att spåra besökardata, och Google AdSense för annonser. För mer information om hur Google, Google Analytics och Google AdSense använder den här datan finns att läsa på: https://policies.google.com/technologies/partner-sites.

Kursdata

När besökare använder våra kurser och funktioner samlar vi in data om hur dessa används och fortlöper. Anonym data samlas in om hur lång tid det tar för besökaren att utföra uppgifter, vad besökaren får problem med, vilka funktioner och kurser besökaren använder, samt hur väl besökaren presterar. Detta är för att kunna utveckla och förbättra våra funktioner och kurser så att de blir mer användarvänliga, lättillgängliga och anpassade för alla målgrupper.

I samband med insamlandet av kursdata samlas också en anonymiserad sträng av användarens IP-adress in (också kallat ett "hash"). Den går inte att omvända och kan inte länkas till användarens IP-adress, och används för att förhindra skräpdata, samt för att kunna spåra och länka ihop data som samlats in.

Vem delar vi din data med

Att skydda din data och bevara din integritet är viktigt för oss. Vi kan komma att dela din data med försiktigt utvalda och betrodda tredje parter.

Vi kan dela din data med brottsbekämpande organ och/eller tredje parter om vi är tvungna, eller vi tror att vi är tvungna, att göra så utifrån lagen.

Din data kan komma att förflyttas till ett annat företag i händelse att vi säljer all eller delar av vår verksamhet.

Vi vidtar alla resonabla steg för att försäkra att tredje parter till vilka vi delar din data med samtycker till och behandlar datan på sätt som vi tillåter dem att göra och på sätt som uppfyller lagen.

Hur länge vi behåller din data

Om du lämnar en kommentar eller skickar ett mail via hemsidan, sparas kommentaren eller mailet tillsammans med sin metadata för evigt.

Data som samlats in genom användandet av våra kurser och funktioner sparas för evigt.

Vilka rättigheter har du över din data

Om du har lämnat en kommentar eller skickat ett mail via vår hemsida, kan du begära att få en exporterad fil över all den personliga data vi har om dig, inkluderat data som du själv har givit oss. Du kan också begära att vi raderar all personlig data vi håller om dig. Detta inkluderar inte någon data vi är tvungna att behålla för administrativa eller legala anledningar, eller för säkerhetsskäl.

Vart skickar vi din data

Besökares kommentarer och epost som gjorts på sidan kan komma att kontrolleras genom automatiska tjänster för filtrering av skräppost.

Andra tjänster vi använder på vår hemsida som kan komma att samla in användardata:

Vänligen kontrollera på deras hemsidor hur de kan komma att använda din data.

Kontaktinformation

Om du har någon fråga angående vår integritetspolicy kan du kontakta oss på https://snabbskriv.se/kontakt/.

Övrig information

Hur vi skyddar din data

Vi använder ett SSL-certifikat för att kryptera all data som skickas mellan dig och vår server. Alla administratörer på denna hemsida är tvungna att använda ett starkt lösenord för att minimera risken för icke auktoriserat intrång.

Vilka procedurer för dataintrång vi har

I fallet av ett dataintrång kommer vi att informera myndigheterna så snart vi upptäckt det misstänkta intrånget. När vi har information om intrånget, kommer vi att delge detta till individerna som påverkats, tillsammans med råd och hjälp och hur de kan skydda sig själva mot dess effekter.

Vilka tredje parter vi får data från

Vi tar inte emot någon data från tredje parter.

Vikla automatiska beslut och/eller profilering vi gör med användardata

Vi gör inga automatiska beslut från användardata.

Ditt samtycke

Genom att använda vår hemsida samtycker du till vår integritetspolicy.

Ändringar till vår integritetspolicy

Vi kan komma att göra ändringar till vår integritetspolicy när som helst och utan notifikationer när det behövs. Användare kan alltid läsa och uppdatera sig mot den senaste och nuvarande versionen av integritetspolicyn på denna sida. Ditt fortsatta användande av denna sida efter att någon ändring gjorts i denna integritetspolicy kommer utgöra ditt samtycke av en sådan förändring.